How we do it


How we do it 1
Zodra uiteindelijk de keuze is gemaakt om te kijken voor een nieuw familie lid dan wil je natuurlijk voor het beste gaan. Tja en wat is het beste, dat is natuurlijk voor een ieder anders vandaar ook dat ik hier ga vermelden hoe wij het gaan aanpakken.

Uiteraard willen we graag kennismaken dit gebeurt al voor een groot deel per mail, tenslotte is elk gezin anders. Dan ligt het aan de situatie hier of er snel kennis gemaakt kan worden want zodra er een nest is of een hoogzwangere dame kan dat helaas niet gebeuren om rust voor het nest te houden.

Wellicht op dat moment vervelend voor U maar onthoud dat deze regel dus ook geld op het moment dat jullie pup geboren is en zijn/haar rust nodig heeft. Houd u er wel rekening mee dat ik naast de honden ook een gezin en een baan heb ik kan dus geen 20 gezinnen ter kennismaking hebben per week en de mensen die al op de lijst staan ingeschreven gaan dan ook voor.

Ik adviseer ook altijd de vragen lekker op te schrijven en me die dan te stellen waarop U een eerlijk antwoord zal krijgen. Deze kunnen gesteld worden bij de kennismaking of alvast van te voren per mail of uiteraard per telefoon.

Ook krijgt u een vragenlijst om in te vullen zodat ik een goed beeld heb van de wensen van de nieuwe eigenaar. U schrijft u in op de wachtlijst en doet een aanbetaling / administratiekosten ( dit is om de mensen ook goed na te laten denken bij wie ze een pup willen gaan kopen en voor de fokkers een stuk duidelijkheid te geven), u plek is dan vast gezet op de lijst van volgorde. De wachtlijst is een algemene wachtlijst zodra u bij de groep van personen zit die ik benader omdat er een pup voor u is geboren hoeft u dat niet te accepteren maar kan er altijd worden doorgeschoven naar een ander nest die later komt. Bedenk wel dat er ook altijd mensen voor je staan die ook doorschuiven en het dan niet gelijk de garantie is dat er bij een volgende nest gelijk erbij zit.

U wordt op de hoogte gehouden vanaf dag 1 jullie groeien in principe mee in het proces van er komt een pup.

Dan staat U op de wachtlijst ( helaas hebben alle fokkers die), U wordt op de hoogte gehouden vanaf dag 1.

Ik neem per mail contact op zodra:

Regelmatig komen kijken hoe het met de kleine gaat en wekelijks foto’s, voorheen hadden we een webcam maar helaas door dat we na de bverhuizing geen normaal internet meer hebben is dat niet meer te doen. Zodra de kleine weg kan dat is tussen de 7.5 en 8.5 week, dan krijgt u ook mee een puppypakket/ dierenpaspoort/ chipregistratie/ koop overeenkomst / gezondheidsverklaring / voer voor de eerste periode/ tips met betrekking op voer en verzorging/ een maand dierenverzekering van petplan en een beer/ dier als knuffel met de nestgeur.

De stamboom ontvangt u zodra de pup binnen 1 1/2 jaar is gecastreerd en ik daar het bewijs van heb gehad.

Ze worden hier grootgebracht met Proplan brokken en Darf kvv.

En natuurlijk kunt U altijd contact opnemen met ons als er iets is , ook al is de pup inmiddels volgroeid en een hoogbejaarde hond geworden.

Bedenk wel dat met alles is dat ook ik geen dierenarts ben dus bij twijfel van de gezondheid raadpleeg een dierenarts, natuurlijk kan je me bellen over advies, maar ga op je gevoel af dat werkt meestal wel goed.

Als 1 van de weinige heb ik besloten de kennelhoest vaccinatie op 6 weken te geven normaal gebeurd dit bij 9 weken , er zijn echter al een paar honden geweest die toch kennelhoest hebben opgelopen op de hondenschool of andere plaatsen en daardoor voor de 9 weken al behoorlijk ziek. Dit is in goed overleg met zowel de eigen dierenarts en Universiteit Utrecht en de fabrikant gedaan , het is eerst goed uitgezocht voordat we er aan zijn begonnen ik wil zo min mogelijk chemicaliën in een hondenlijf , je krijgt ook een brief over de reden en oorzaak van deze beslissing en hoe we hier toe zijn gekomen zodat je dat aan je eigen dierenarts kan laten zien als daar vragen zijn. Vanaf het moment dat we dit doen heb ik geen gevallen van kennelhoest meer gehoord.